Målet til prosjektet er å kartlegge det tekno-økonomiske potensialet til lavtemperatur CO2-separasjon som grunnlag for fremtidige prosjekter. En sentral oppgave i prosjektet er simuleringer av lavtemperaturreparasjon av CO2 i følgende prosesser:
• CO2-rik syntesegass i en Integrated Gasification Combined Cycle (IGCC) for kraftproduksjon
• Røykgass fra et kullkraftverk (en hybridprosess i kombinasjon med bulkseparasjon av CO2 med polymere membraner)
• En CO2-rik strøm nedstrøms et palladium-membran som separerer hydrogen fra en syntesegass (konseptstudie for hydrogenproduksjon fra kull)
Det skal utføres tekno-økonomiske evalueringer av de to første konseptene. Virkningsgrader og kostnader for kraftproduksjon med CO2-fangst basert på lavtemperatur teknologien skal sammenlignes med alternative modne teknologier.
I konseptet for lavtemperatur CO2-separasjon kombineres kjente komponenter (kompressorer, turbiner, varmevekslere, faseseparatorer) på en slik måte at CO2 skilles ut i væskefase fra en CO2-rik strøm under høyt trykk. For prosesser hvor CO2 skilles ut av syntesegass består resten av gasstrømmen hovedsakelig av hydrogen som kan brukes som brensel i kraftproduksjon eller selges som sluttprodukt. CO2 i væskefase kan enten transporteres med skip eller pumpes opp i trykk for rørtransport.